Forside Co2 Klima

Hvad Er CO2?

11/11/2021 15:38
Billede: Pixabay.com

Når man snakker om miljøet og de store klimaændringer, så kan man ikke komme udenom CO2. Du har nok hørt "CO2" og "CO2-udslip" mange gange før, men hvad er CO2 egentligt?

Hvad er CO2?

CO2 eller kuldioxid som det også går under er en form for luftart som hverken kan ses eller lugtes. Det er det som menneskerne udånder, når man indånder ilten.

CO2 er også det som får jordens træer og planter til at fungere. Uden træerne og planterne vil der ikke være nok ilt-produktionen til at vi kan leve som mennesker. 

Derfor er træerne afhængige af os og vi er ligeledes afhængige af træerne. Det er derfor vigtigt at vi passer på vores skove.

Hvorfor hedder det CO2?

CO2 er den kemiske navn for kuldioxid som på engelsk kaldes carbondioxid. CO2 består af et kulstofatom og to oxygenatomer. 

Hvad udleder mest CO2?

Man kan ikke undgå at udlede CO2, men man kan formindske det. Det er bl.a. Også derfor at vi i Danmark er begyndt med at afskaffe diverse ting lavet af plastik. Plastikskeer, plastikkrus, plastik indpakning osv. 

Noget af det som er de største synder indenfor CO2 udledning er landbruget. Der er mange ting som forbinder landbruget med CO2-udledning. 


Landbruget skader efterhånden desværre mere end det gavner og derfor er der også flere og flere, som begynder at droppe kødet.

Til slut vil vi hurtigt takke avxperten for støtten de her bidraget til denne artikel. Hos avxperten finder du et stort udvalg af Dampstation varer. Derfor er dette indhold lavet for at tilgodese avxperten