Forside Co2 Klima

Hvad Udleder Mest CO2 I Verden?

25/11/2021 13:21
Billede: Pexels.com

I dette indlæg vil jeg kort fortælle hvad der udleder aller mest CO2 i verden. Det kan være at du rent faktisk kan bidrage med CO2 udslippet, ved at erstatte nogle af dine vaner. Følg med længere nede.

Man hører det efterhånden mere og mere. Vi skal formindske vores CO2 udslip og spise mindre kød. Vi skal sortere vores skrald og sænke forbruget på el, varme osv.

Der er mange ting vi mennesker kan gøre for at formindske CO2 udslippet, men det er ikke alle der har lyst til at bidrage. Nogle vidste ingen gang at de ting de gør rent faktisk skader klimaet. Der er simpelthen ikke et overblik over hvad der skader klimaet og udleder CO2. 


I listen forneden kan du se hvad det er som udleder mest CO2 i verden.

1. El produktion

Når du tænder lyset på værelset, tænker du sikkert ikke på at det kan skade miljøet. Afbrænding af kul og gas er vores størstedelen af elproduktionen i verden. Det udleder faktisk 32,10 milliarder af CO2 om året.

2. Rydning af regnskove 

Rydning af regnskove koster mennesket en ilt produktion. Træerne producere ilt, som vi menneske har behov for, for at leve. Derudover absorbere de også CO2. Men når man fælder dem og brænder dem, så frigiver man faktisk CO2 igen. 

Rydning af regnskove udleder ca. 4,8 milliarder af CO2 om året.

3. Transportmidler 

Biler og andre køretøjer har også altid været et problem for klimaet. Derfor bliver der solgt elektriske biler i større grad nu end der nogensinde har været. 

Transportmidler udleder  ca. 3,6 milliarder CO2 om året.

Tak til avxperten for deres økonomiske støtte til dette indlæg. Her finder du et imponerende sortiment af kontorartikler, eller utallige andre gode varer. Derfor er dette indhold lavet for at tilgodese avxperten