Forside Co2 Klima

Hvem Udleder Mest CO2?

26/10/2021 09:05
Billede: canva.com

De fleste har uden tvivl hørt om "co2 udslip" og hvordan det påvirker vores klima negativt i store mængder.

CO2 udslippet i verden er fortsat alt for højt, og mange forskere advarer om store konsekvenser hvis det fortsætter.

Dette inkluderer b.la. højere vandstande i verdenshavene, højere temperaturer, dyrearter og plantearter som uddør, og mange andre konsekvenser.

Derfor er det vigtigt at vi nedsætter vores CO2 udslip, og især vigtigt for nogle lande/virksomheder, som står for enorme mængder af co2-udslippet.

Her er de helt store CO2 syndere

Ofte oplyser man CO2 udslippet per land, men det er også vigtigt at vide hvem i disse lande der egentlig står for udslippet.

Kina står nemlig for hele 28% af det samlede CO2 udslip i verden, men der er til gengæld også omtrent 1.4 millarder indbyggere.

Kina er et enormt industrielt land, som står for at producere en enorm mængde af alle verdens produkter.

Derfor er det ikke overraskende at de ligger i toppen, når man kombinere dette med deres mange indbyggere.

USA er nr. 2 på ranglisten, og står for omtrent 14.5% af CO2 udslippet i verden, hvilket igen skyldes deres mange indbyggere, omtrent 330 millioner, samt produktionsvirksomheder. 

De mange virksomheder i verden skal omdanne deres produktion til grønnere versioner, før vi ser en stor positiv udvikling i co2-udslippet globalt.

Til slut vil vi hurtigt takke avxperten for have støttet muligheden for at udarbejde, dette du lige læste. avxperten er kendt for at sælge f.eks: isterningmaskine. Det betyder at avxperten får et link i dette du lige læste.