Forside Co2 Klima

Hvilket Dyr Udleder Mest Co2?

21/07/2021 12:14
Billede: Pixabay

Der er ingen hemmelighed, at vores forbrug af kød ikke er særlig godt for klimaet. Dog er det langt fra alle, der er helt klar over, hvilken slags kød der egentlig er mest forurenende. Det er nemlig ikke oksekød, som mange ellers tror.

Hvilket dyr udleder mest co2? Undersøgelser fra Aarhus Universitet har vist, at det faktisk er lammet, der er det mest forurenende dyr i forhold til opdræt af lammekød. Et kg lammekød har et klimaaftryk på intet mindre end 21,4 kg CO2. Kigger man i den anden ende, så har vi æg og grøntsager, der har det mindste aftryk på klimaet.

Det er altså de kære lam, der udgør den største forurening, når vi måler det på forurening pr. Kilo. Men hvilke andre typer af fødevarer er de næstmest forurenende? Dette kan du finde ud af i vores liste herunder, hvor der udover kød og findes ting som ost og fisk.

Blandt andet er det også værre at spise hummer, end det er at spise oksekød. Heldigvis er det langt de færreste, der spiser hummer med jævne mellemrum, hvilket dog ikke er tilfældet med oksekød.

Top 9: De mest typer af fødevarer

  1. Lammekød
  2. Hummer
  3. Oksekød
  4. Smør
  5. Rejer
  6. Gul Ost
  7. Brie
  8. Feta
  9. Fladfisk