Forside Co2 Klima

Hvor Meget CO2 Udleder En Person?

18/09/2021 16:56
Billede: Pixabay

Der bliver generelt talt rigtig meget om klimaet, miljøet, CO2 og grøn omstilling. Det er især os i vesten, der har det rigtig meget på dagsordenen. Dette forhindrer os dog ikke i også at have det største CO2 udslip på borger. Men hvor meget CO2 “koster” den gennsmnitlige dansker pr år?

Hvor meget CO2 udleder en person? Den gennemsnitlige dansker udleder intet mindre end 17 ton CO2 omåret. Dette gør danskerne til nogle af de mest forurenende i verden, hvilket både skyldes vores store forbrug af kød, elektronik, rejser, strøm, benzin, vand og varme. Hvis alle mennesker på jorden levede som den gennemnitlige dansker, så ville den globale opvarmning for alvor stikke af.

Selvom man ofte forbinder forurening med asiatiske byer, hvor der hænger en tyk tåge af forurening, så er vi danskere altså ikke bedre end den enkelte asiat. Faktisk er vi meget værre, og havde vi samme koncentration af mennesker på så få kvadratkilometer, så ville vi nok få øjenen mere op for, hvor meget vi forbruger.

Hvis du gerne vil gøre op med dette, så er der mange ting, du kan gøre for at mindske dit CO2 udslip. Eksempelvis kan du skrue ned for det røde kød, droppe flyrejserne, tage offentlig transport eller cyklen for bilen, tage kortere bade, undgå madspild og mange andre ting.